Ноември 2024 | Пон | Вто | Сря | Чет | Пет | Съб | Нед |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Календар |
|
|
| Солени вкусотийки | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Stacey:) Администратор
Брой мнения : 478 Дата на регистриране : 25.06.2010 Години : 29
Информация за РПГ Име: Ансимерлия, Енсиме/Паксима
Земя и титла на героя: Морилерия/Прелия
Други герои: Велсана и Керамолия
| | | | Вени Администратор
Брой мнения : 1304 Дата на регистриране : 25.06.2010 Години : 31 Местожителство : Плевен
Информация за РПГ Име: Кандариамма
Земя и титла на героя: Ветелха на Луданория
Други герои: Аувреа Кал и Баел
| Заглавие: Re: Солени вкусотийки Чет Фев 21, 2013 3:50 pm | |
| Ами аз си имам рецепта за домашни дюнери. Не е нищо кой знае какво, но е занимавка да се направи и ви заминават поне към 2 часа . Но пък са вкусни и по-здравословни от купешките .
Ето я и нея. Нужните продукти в общи линии са пожелание, но все пак главното за 5 дюнера е: 300 гр. месо - пилешко, свинско, телешко, каквото искате 4, 5 средно големи картофа 1, 2 домата (зависи от големината) 1, 2 краставици (пак зависи от големината) може и кисела краставичка 200 гр зеле 4, 5 с.л ориз и т.н и т.н
За питката: 2 ч.ч брашно 2 яйца 1/2 ч.л сол вода за да замесите меко тесто малко олио
Начин на приготвяне на питките: Смесвате на едно продуктите и месите, до получаването на тесто. Слагате му малко олио и го оставяте за няколко минути да почине. Разделяте го на средно големи топки и поставяте тиган да се загрее. През това време разточвате топките и ги печете.
За чесновия сос: (Аз лично го правя здравословен, за това и рецептата му ще е такава ) Разбивате 1 кисело мляко с по-висок процент масленост - 3,4% е добре, слагате сол на вкус, 2, 3 добре счукани скилидки чесън, малко копър, разбивате и сте готови.
С пълнежа на дюнера знаете какво да правите
Добър апетит | |
| | | mama_an_ji Новак
Брой мнения : 23 Дата на регистриране : 05.01.2017 Местожителство : Враца
| Заглавие: Re: Солени вкусотийки Чет Яну 12, 2017 7:15 pm | |
| Ще споделя една рецепта за много вкусна Содена питка с различни семена, която правих за първи път за Бъдни вечер:
Необходими продукти: 1. Брашно - 2 1/2 чаена чаша 2. Хлебна сода - 1 чаена лъжичка (равна)(сода бикарбонат) 3. Сол - 1 чаена лъжичка (може и малко повече) 4. Мед - 1 чаена лъжичка 5. Газирана вода - 1 1/3 чаена чаша 6. Семена - 50 грама (аз сложих микс семена за салата купени от Билла - слънчогледови семки, тиквени семки и кедрови ядки + маково семе о малко сусам) Тези семена се слагат в тестото.
Начин на приготвяне:
Тази содената питка е хляб без месене! Рецептата е подходяща и за най-начинаещите готвачи! Първата стъпка от рецептата за содена питка подготовката на сухите продукти. Пресявате брашното, заедно със содата и солта в купа, добавяте и семената. Може да ползвате микс от семена, например маково семе, ленено семе, сусам, или пък предпочитаните от вас семена. Добавяте меда и газираната вода и разбърквате с дървена лъжица. Трябва да се получи много гъсто тесто. След като размесите добре с лъжицата, намокряте ръцете си с вода и оформяте тестото във формата на топка и я поставяте в тава, върху която сте поставили хартия за печене. Поръсвате с брашно. С остър нож правите дълбок разрез във формата на кръст върху топката тесто. Печете содената питка в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 10 минути, след което намаляте фурната на 180 градуса за около 30 минути (при мен се получи малко по-дълго печенето - около 40 мин, но, може би, зависи от печката), или докато содената питка придобие апетитна препечена коричка. Получи се питка със страхотен вкус. ДОБЪР АПЕТИТ! | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Солени вкусотийки | |
| |
| | | | Солени вкусотийки | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |