This is a Hitskin.com skin preview
Install the skin • Return to the skin page
Какво митологично същество си?
5 posters
Страница 1 от 1
Какво митологично същество си?
Ето един интересен и забавен тест, но има една малка уловка... не е на български или английски, а е на руски. Все пак не е толкова лошо положението. Езиците ни не са кой знае колко далечни и е близко до ума какво би означавала някоя дума (за тези, които не учат руски език в училище). Ако пък нямате никаква представа от езика, поне един от родителите ви ще го знае, колкото да помогне малко, ако ли пък не, има онлайн речници.
Теста
Онлайн речник (за всеки случай)
Теста
Онлайн речник (за всеки случай)
Re: Какво митологично същество си?
Знам малко руски, но не ми помогна кой знае колко в превода на отговора. А и речниците не ми помогнаха много. Както и да е, оказва се че съм "семаргл" - едно от най-великолепните митически създания. Прекрасен крилат вълк, повелител на природата. Мъдър, силен и благороден, той винаги вдъхвал уважение/показвал уважението си (не съм сигурна в превода) във всички хора/на всички народи по света. Пак се извинявам за превода, но явно съществото е готино :haha:
Аз пък думичка не отлепвам по руски, но не се затрудних кой знае колко. Доста от думите се припокриваха с българските, а и не ми беше кой знае колко трудно да се досетя за тези, които се различаваха.
Оказа се, че съм русалка.
Свободно морско създание. Тя е прекрасна и тайнствена. Притежава несравнимо очарование и еротичен чар. Поздравления! - нещо подобно трябва да е преводът. Поне според моята логика и скромни познания.
Оказа се, че съм русалка.
Свободно морско създание. Тя е прекрасна и тайнствена. Притежава несравнимо очарование и еротичен чар. Поздравления! - нещо подобно трябва да е преводът. Поне според моята логика и скромни познания.
Мантикора или Мантикор (на латински: Manticora) е легендарно митологично чудовище, описано най-напред от Ктезий, а след това и от Аристотел и Плиний Стари. То е с размер на кон, има човешка глава, лъвско тяло и опашка на змей или скорпион. Подобно е на египетския сфинкс. Покрито е с рижава козина, има три реда остри като на акула зъби и очи, налети с кръв. Гласът му е подобен на тромпет. Може да убие или поне да парализира с опашката си, на която има отровни остри шипове.
Митът за това същество се заражда в Персия. Счита се, че е хищно и яде хора, затова в средновековни миниатюри и гравюри често може да се види с човешки крак или ръка между зъбите.
Не е честно! Аз съм някакво диво чудовище, което яде хора :uhhhh:
Митът за това същество се заражда в Персия. Счита се, че е хищно и яде хора, затова в средновековни миниатюри и гравюри често може да се види с човешки крак или ръка между зъбите.
Не е честно! Аз съм някакво диво чудовище, което яде хора :uhhhh:
In4etoO- Moderator
- Брой мнения : 2
Дата на регистриране : 30.08.2010
Години : 31
Местожителство : Плевен
"Така че ... Вие сте - Semargl
Може би един от най-красивите митични същества. Красив, крилат вълк, покровител на природата. Mъдри, силни и благородни, той винаги се възхищавал от всички народи по света."
Хмм.... повече исках да съм Феникс Харесвам птиците - най-вече орлите! Може би заради това харесвам логото на ЦРУ
Може би един от най-красивите митични същества. Красив, крилат вълк, покровител на природата. Mъдри, силни и благородни, той винаги се възхищавал от всички народи по света."
Хмм.... повече исках да съм Феникс Харесвам птиците - най-вече орлите! Може би заради това харесвам логото на ЦРУ
Dark_Red_Rose- Moderator
- Брой мнения : 1288
Дата на регистриране : 28.07.2010
Години : 33
Местожителство : Сливен
Информация за РПГ
Име: Сауфе, на кратко Сю
Земя и титла на героя: Морилерия
Други герои: Хейсо, Мияе и Тиржу - елфи от обкръжението на Сю.
Морское создание, вы легки и беззаботны. Прекрасна и таинственна, русалка обладает поистине неземным очарованием. Мои поздравления!
И от кога съм русалка xD
И от кога съм русалка xD
DeadReaper- Ентусиаст
- Брой мнения : 224
Дата на регистриране : 04.08.2010
Информация за РПГ
Име:
Земя и титла на героя:
Други герои:
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите