1 глава
Свързвам живота си с твоя
Той я допря до стената грубо. Тя го погледна и каза:
- Тя ще стане монахиня !
- Ако кажа, ще ходи да спи за пари ! – той допря нож до гърлото й.
- Не ! – изкрещя дребничко момиче, което бе едва на шестнадесет. Тя хвана красивата си фуста, отиде до баща си, поклони се и продължи :
- Ще се омъжа за него, само не я наранявай!
- Колко трогателно! Дъщеря ти се загрижила за тебе! – той погледна злобно Рийба и се засмя. – Сватбата е след седмица,един номер и ще я убия! – каза,като посочи майка й.
- Никакви номера,обещавам! – каза момичето.
Рийба бе много красива. Имаше големи гърди,черна коса,дълга до бедрата и хубави крака. По характер бе много горделива,също като майка си,но опознаеше ли я човек веднага я обикваше. От малка знаеше,че когато порасне ще се ожени. В началото беше нетърпелива,но когато порасна се реши,че иска да е моняхиня. Първоначално баща й се съгласи,но после заяви, че иска внуци.
През цялата седмица различни слугини я преобличаха и различни шивачки дооправяха роклята. Роклята бе от сребърни нишки и бе много скъпа,но нея не я интересуваше. Щеше да се омъжи на сила. Седнала на стола около час преди сватбата,тя си мислеше за него. Дори не го познаваше. Може би го беше виждала. Баща й упорито си мълчеше за името.
* * *
Лорд де Банкс лежеше на смъртния си одър и даваше последни напътствия на сина си – Едуард. Най-големият му син беше широкоплещест и с много мускули. От слънчевите лъчи,влизащи през прозореца, русата му коса придобиваше сребрист блясък,а сините му очи приличаха на късчета лед. Той знаеше за сватбата уредена от баща му с Рийба. Едуард знаеше за тази прелест. Само тя не беше влизала в леглото му. Никога не я беше виждал. Имаше си любовници,които му бяха достатъчни.
- Едуард,моля те ожени се за нея – глухо каза той – Тя е прекрасна дама. Забрави другите. Ожени се за нея. Тя ще те направи щастлив.
- Татко, аз не я обичам и дори не съм я виждал. Няма да се обичаме. Ще бъдем нещастни.
- Синко,това е последното ми желание. След малко ще си отида и искам синът ми да има до себе си жена,която да му бъде опора в живота. – това бяха последните думи на баща му. Той затвори очи. Едуард го погледна тъжно и топла съзла се стече по лицето му. Сватбата бе утре и той щеше да стане съпруг,щом това е последната воля на баща му.
- И аз те обичам,татко. Обещавам да се оженя. – промълви тихо той. Едуард се изправи бавно,пусна ръката на баща си и извика двамта си по-малки братя,за да оплачат покойния. Не можеше да повярва. Днес щеше да прави погребение, а утре сватба. Влязоха двамата по-малки братя. Единият бе като по-малък близнак на Едуард, а другият с черна коса и черни очи. В тялото всички бяха като баща си – широкоплещести, с много мускули.
- Едуард – каза неговото по-младо копие на име Ричард.
- Едуард – каза най-малкият брат – Александър.
- Татко почина,последната му воля е аз да се оженя. – каза го сърдито.
* * *
Рийба се погледна в огледалото за последно като неомъжена жена. Дългата черна коса се спускаше леко накъдрена до бедрата й. Булчинската рокля бе с дълбоко деколте,дълга до земята, а отзад се влачеше. Сложи воала и погледна лешниковите си очи през него. Нослето й бе идеално,а устните пълни. Погледна надолу към дългите си нокти, а после постави ръцете си на тънката си талия. Бе обута в красиви обувки на висок ток. Зад големите дървени порти,отвеждащи до олтара, започваше дългия и труден път на новия й живот.
Едуард беше облечен в черен костюм и бе сложил бяла роза в джобчето си. Меча беше на кръста му. Ризата,вмъкната в панталоните,очертаваше големите му мускули. Целия град знаеше за тази сватба.
* * *
Лорд Райт Инк,бащата на Рийба, я поведе към олтара. Тя упорито отказваше да погледне в тази посока. Когато баща й я предаде на бъдещия й съпруг,тя погледна в тъмносините му очи. Реши,че може да потъне в тях. Бяха толкова сини,почти виолетови!
Свещеникът започна да казва божиите клетви. Дойде ред на младоженците да изрекат своите обети. Пръв беше Едуард.
- Аз Едуард де Банкс,тук пред свидетели,свързвам живота си с твоя в бедност и богатство, в болест и здраве, в мъка и щастие. Този пръстен полагам на твоята ръка и съединявам живота си с твоя.
- Аз Рийба Райт Инк,тук и сега пред свидетели,свързвам живота си с твоя – Рийба падна на колене,хвана ръката му и я целуна. Сложи пръстена. – Се заклевам да ти служа и да изпълнявам всяка твоя заповед. Този пръстен е обет,че ще бъда отдадена единствено и само на теб.
Свещеникът проговори отново:
- От този ден нататък ти не си Рийба Райт Инк,а Рийба Едуард де Банкс.
В момента,в който Рийба чу името на своя съпруг,тя разбра защо баща й го премълчаваше.
- Можете да целунете булката.
Едуард се наведе и Рийба му каза:
- Омъжиха ме на сила за тебе. Мразя те!
Той се ядоса и грубо хвана тила й,целуна я леко и се обърна към всички,които искаха да ги поздравят.
Последната промяна е направена от elinora97 на Пет Май 04, 2012 4:27 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Нед Апр 30, 2017 6:01 pm by Tais
» Игра На Думи
Нед Яну 15, 2017 11:50 pm by mama_an_ji
» Скрабъл
Нед Яну 15, 2017 10:47 pm by mama_an_ji
» Музикална игра
Нед Яну 15, 2017 10:39 pm by mama_an_ji
» Да броим до 0
Нед Яну 15, 2017 12:32 pm by mama_an_ji
» Намислете си съществително преди да влезете
Нед Яну 15, 2017 12:28 pm by mama_an_ji
» Асоциации