Изтегли късметче
Top posters
Вени (1304) | ||||
Dark_Red_Rose (1288) | ||||
Krisi (521) | ||||
Renny717 (514) | ||||
Tami (482) | ||||
Stacey:) (478) | ||||
Smile (231) | ||||
DeadReaper (224) | ||||
elinora97 (153) | ||||
tali (113) |
Latest topics
Земята
Времето
Солени вкусотийки
3 posters
Страница 1 от 1
Солени вкусотийки
Започвайки от соленките и преминавайки през всички видове солени кифлички, милинки, банички и мекици... стигаме до огромното въображение на всеки готвач. Споделяйте преживяванията и "солените" си рецепти тук.
Stacey:)- Администратор
- Брой мнения : 478
Дата на регистриране : 25.06.2010
Години : 29
Информация за РПГ
Име: Ансимерлия, Енсиме/Паксима
Земя и титла на героя: Морилерия/Прелия
Други герои: Велсана и Керамолия
Re: Солени вкусотийки
Ами аз си имам рецепта за домашни дюнери. Не е нищо кой знае какво, но е занимавка да се направи и ви заминават поне към 2 часа . Но пък са вкусни и по-здравословни от купешките .
Ето я и нея. Нужните продукти в общи линии са пожелание, но все пак главното за 5 дюнера е:
300 гр. месо - пилешко, свинско, телешко, каквото искате
4, 5 средно големи картофа
1, 2 домата (зависи от големината)
1, 2 краставици (пак зависи от големината) може и кисела краставичка
200 гр зеле
4, 5 с.л ориз
и т.н и т.н
За питката:
2 ч.ч брашно
2 яйца
1/2 ч.л сол
вода за да замесите меко тесто
малко олио
Начин на приготвяне на питките:
Смесвате на едно продуктите и месите, до получаването на тесто. Слагате му малко олио и го оставяте за няколко минути да почине. Разделяте го на средно големи топки и поставяте тиган да се загрее. През това време разточвате топките и ги печете.
За чесновия сос: (Аз лично го правя здравословен, за това и рецептата му ще е такава )
Разбивате 1 кисело мляко с по-висок процент масленост - 3,4% е добре, слагате сол на вкус, 2, 3 добре счукани скилидки чесън, малко копър, разбивате и сте готови.
С пълнежа на дюнера знаете какво да правите
Добър апетит
Re: Солени вкусотийки
Ще споделя една рецепта за много вкусна Содена питка с различни семена, която правих за първи път за Бъдни вечер:
Необходими продукти:
1. Брашно - 2 1/2 чаена чаша
2. Хлебна сода - 1 чаена лъжичка (равна)(сода бикарбонат)
3. Сол - 1 чаена лъжичка (може и малко повече)
4. Мед - 1 чаена лъжичка
5. Газирана вода - 1 1/3 чаена чаша
6. Семена - 50 грама (аз сложих микс семена за салата купени от Билла - слънчогледови семки, тиквени семки и кедрови ядки + маково семе о малко сусам) Тези семена се слагат в тестото.
Начин на приготвяне:
Тази содената питка е хляб без месене! Рецептата е подходяща и за най-начинаещите готвачи!
Първата стъпка от рецептата за содена питка подготовката на сухите продукти. Пресявате брашното, заедно със содата и солта в купа, добавяте и семената. Може да ползвате микс от семена, например маково семе, ленено семе, сусам, или пък предпочитаните от вас семена.
Добавяте меда и газираната вода и разбърквате с дървена лъжица. Трябва да се получи много гъсто тесто. След като размесите добре с лъжицата, намокряте ръцете си с вода и оформяте тестото във формата на топка и я поставяте в тава, върху която сте поставили хартия за печене. Поръсвате с брашно. С остър нож правите дълбок разрез във формата на кръст върху топката тесто. Печете содената питка в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 10 минути, след което намаляте фурната на 180 градуса за около 30 минути (при мен се получи малко по-дълго печенето - около 40 мин, но, може би, зависи от печката), или докато содената питка придобие апетитна препечена коричка.
Получи се питка със страхотен вкус.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Необходими продукти:
1. Брашно - 2 1/2 чаена чаша
2. Хлебна сода - 1 чаена лъжичка (равна)(сода бикарбонат)
3. Сол - 1 чаена лъжичка (може и малко повече)
4. Мед - 1 чаена лъжичка
5. Газирана вода - 1 1/3 чаена чаша
6. Семена - 50 грама (аз сложих микс семена за салата купени от Билла - слънчогледови семки, тиквени семки и кедрови ядки + маково семе о малко сусам) Тези семена се слагат в тестото.
Начин на приготвяне:
Тази содената питка е хляб без месене! Рецептата е подходяща и за най-начинаещите готвачи!
Първата стъпка от рецептата за содена питка подготовката на сухите продукти. Пресявате брашното, заедно със содата и солта в купа, добавяте и семената. Може да ползвате микс от семена, например маково семе, ленено семе, сусам, или пък предпочитаните от вас семена.
Добавяте меда и газираната вода и разбърквате с дървена лъжица. Трябва да се получи много гъсто тесто. След като размесите добре с лъжицата, намокряте ръцете си с вода и оформяте тестото във формата на топка и я поставяте в тава, върху която сте поставили хартия за печене. Поръсвате с брашно. С остър нож правите дълбок разрез във формата на кръст върху топката тесто. Печете содената питка в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 10 минути, след което намаляте фурната на 180 градуса за около 30 минути (при мен се получи малко по-дълго печенето - около 40 мин, но, може би, зависи от печката), или докато содената питка придобие апетитна препечена коричка.
Получи се питка със страхотен вкус.
ДОБЪР АПЕТИТ!
mama_an_ji- Новак
- Брой мнения : 23
Дата на регистриране : 05.01.2017
Местожителство : Враца
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Нед Апр 30, 2017 6:01 pm by Tais
» Игра На Думи
Нед Яну 15, 2017 11:50 pm by mama_an_ji
» Скрабъл
Нед Яну 15, 2017 10:47 pm by mama_an_ji
» Музикална игра
Нед Яну 15, 2017 10:39 pm by mama_an_ji
» Да броим до 0
Нед Яну 15, 2017 12:32 pm by mama_an_ji
» Намислете си съществително преди да влезете
Нед Яну 15, 2017 12:28 pm by mama_an_ji
» Асоциации
Нед Яну 15, 2017 12:22 pm by mama_an_ji
» Шерилин Кениън - Нощни Ловци
Нед Яну 15, 2017 2:04 am by Dark_Red_Rose
» Вицове
Нед Яну 15, 2017 1:38 am by mama_an_ji