РП и всичко за него Hitskin_logo Hitskin.com

This is a Hitskin.com skin preview
Install the skinReturn to the skin page

Луди глави
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Луди глави

Ех зима, бяла и студена зима... за кратко си замина и пак дойде

Poll

Какво е любимото ви занимание?

Вижте резултатите

Similar topics
Top posters
Вени (1304)
РП и всичко за него Vote_lcapРП и всичко за него Voting_barРП и всичко за него Vote_rcap 
Dark_Red_Rose (1288)
РП и всичко за него Vote_lcapРП и всичко за него Voting_barРП и всичко за него Vote_rcap 
Krisi (521)
Renny717 (514)
Tami (482)
Stacey:) (478)
Smile (231)
DeadReaper (224)
elinora97 (153)
tali (113)

Latest topics
» Създадена От Дим И Кост - Лейни Тейлър
РП и всичко за него EmptyНед Апр 30, 2017 6:01 pm by Tais

» Игра На Думи
РП и всичко за него EmptyНед Яну 15, 2017 11:50 pm by mama_an_ji

» Скрабъл
РП и всичко за него EmptyНед Яну 15, 2017 10:47 pm by mama_an_ji

» Музикална игра
РП и всичко за него EmptyНед Яну 15, 2017 10:39 pm by mama_an_ji

» Да броим до 0
РП и всичко за него EmptyНед Яну 15, 2017 12:32 pm by mama_an_ji

» Намислете си съществително преди да влезете
РП и всичко за него EmptyНед Яну 15, 2017 12:28 pm by mama_an_ji

» Асоциации
РП и всичко за него EmptyНед Яну 15, 2017 12:22 pm by mama_an_ji

» Шерилин Кениън - Нощни Ловци
РП и всичко за него EmptyНед Яну 15, 2017 2:04 am by Dark_Red_Rose

» Вицове
РП и всичко за него EmptyНед Яну 15, 2017 1:38 am by mama_an_ji

Ноември 2024
ПонВтоСряЧетПетСъбНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Календар Календар

Земята
Лунен календар
CURRENT MOON
Общ брой посетители
Free web counter
Брояч на знамена
Flag Counter
Времето

You are not connected. Please login or register

РП и всичко за него

+4
JaniTo
Renny717
Вени
Krisi
8 posters

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1РП и всичко за него Empty РП и всичко за него Съб Юли 17, 2010 11:12 pm

Krisi

Krisi
Модератор
Модератор

Така, дано тук му е мястото да я пусна тази темичка, ако не е, ще помоля Вени да ме извини... :oops: Не съм сигурна дали всички са наясно какво е РП, затова първо да обясня 😄
РП е съкратено название на Роул Плей, което още е наричано Роул Плей Гейм или съкратено РПГ. Идва от английски - Role Play или накратко RP (: Също така може да се срещне и пълното RPG или Role Play Game. =) Това е ролева игра, или иначе казано игра по роли - създавате си собствен герой, описвате неговите история, характер и т.н. и започвате да играете. Играчите пишат постове, които могат да бъдат в 3л. ед. число (т.е. "Лили стоеше покрай реката, зачетена в учебника по История.") или в 1л.ед. число (т.е. "Стоях покрай реката, зачетена в учебника по История."). Всеки избира сам как му е по-лесно да играе, но е хубаво РП-тата да се водят или само в 1во лице, или само в 3то лице - при смесване на двете лица от двамата (или повече) играчи, често се получават разминавания, дори понякога се губи смисъла на цялото РП.
В един свой пост, играчът описва какво се случва с героя му и заобикалящата го среда, като внимавате описанията да са смислени и не прекалено кратки.
Е, за начало е това - има и още подробности около писането на РП, но гледам да кажа само основното... =] А и като гледам и то не излезе кратко :haha:, така че... ;р ;]
И, да не забравя основната цел (въпрос), поради която направих темата - исках да попитам Всички Потребители искате ли Раздел за РП, в който ще пишем и заинтересовани ли сте във Форума да се направи такова нещо? Ще очаквам мненията ви, независимо какви са =))

Последната промяна е направена от Krisi на Пон Юли 19, 2010 1:46 am; мнението е било променяно общо 1 път

2РП и всичко за него Empty Re: РП и всичко за него Нед Юли 18, 2010 10:41 pm

Вени

Вени
Администратор
Администратор

Добре, тъй като съм леко руса :hihihi: и не ми стана напълно ясно какво точно е това РП или по-точно какво се прави и реших да се поразровя. Разбрах, че това е една доста приятна игра, която може да се играе от (поне така изглежда) 2-ма, 3-ма и т.н човека. Те разказват за героите си, така все едно че всичко се отнася за тях (т.е измисляте си какви искате да бъдете и се пренасяте за малко в един магичен свят, в който няма невъзможни неща). Хубаво е хората, които ще пишат заедно, да са се разбрали предварително за какво ще се разказва, защото се натъкнах на няколко доста зле получили се РП-та.

Игрите са може би с цел упражнение на писателските умения, като не е задължително да сте някакви гении в писането на романи и фикове, за да ви се получи. Правилата в самото писане не ми станаха много ясни, защото никъде не видях ясно извадени и написани, но от това което видях, изглежда че е хубаво когато се пише да са над 5 реда, поне... иначе става тъпо.

Ако някой може да каже нещо повече, нека пише тук.

П.п: В опциите на профилите си, ще видите нещо ново, а именно - Character sheet. Добавих тази опция именно заради играта. Както ще видите, има да впишете името, годините и характера на героя си. В последствие ще добавя и още неща, които да попълвате, но чакам да видя дали ще се играе играта.

https://ludiglavi.bulgarianforum.net

3РП и всичко за него Empty Re: РП и всичко за него Нед Юли 18, 2010 11:25 pm

Renny717

Renny717
Писател

Аз принципно съм навита, но имам един въпрос - когато пускам мнение има една опция: Dices roll мисля че беше. Тя също ли е към играта или е нещо друго? Иначе изглежда забавно.

http://the--bulgarian-bonbon.tumblr.com

4РП и всичко за него Empty Re: РП и всичко за него Нед Юли 18, 2010 11:32 pm

Krisi

Krisi
Модератор
Модератор

Вени, информацията, която си намерила е вярна 😄 Писането на роул плея наистина може да подобри писателските Ви умения, а и най-вече се забавлявате в различни ситуации и с различни Възможности =) Писането наистина е интересно и аз съм доста зарибена по РП.. (: Особено ако с вас пишат момчета Плезене:, но това, разбира се, си е друга тема. :haha:
Местата за писане са най-различни, героите също :] Можете да бъдете когото и/или каквото пожелаете - като някой, който пише РП, мога да Ви уверя 100 процентово, че Лично поне за Мен играта е Много интересна... =]

П.п: Renny717, страшно се радвам, че си съгласна... ^^ За опцията не съм сигурна, но знам, че се включва от Админ панела. Иначе нямам представа за какво служи - ако някой е наясно, ще го помоля да обясни... [[:

5РП и всичко за него Empty Re: РП и всичко за него Сря Авг 04, 2010 9:48 pm

JaniTo

JaniTo
Художник

Не знам тук ли е мястото да попитам , но не разбирам нещо за новостите във форума относно RolePlay . Добре, създали сте нови теми за новите играчи , но не разбирам това нов град с нова история ли е или не?(И тогава защо и двата бара са с едно и също име ?) Героите , които сме си създали в предишната игра , ще играем с тях в новото ли? (И тогава въпрос към krisi : Няма ли да се объркаме като и двете героини се казват Меган?)

6РП и всичко за него Empty Re: РП и всичко за него Чет Авг 05, 2010 12:08 am

Stacey:)

Администратор
Администратор

Тук е мястото да попиташ 😄
Криси също е на почивка за това отговарям аз (:

Такааа.. когато си създаваш нов герои ти трябва да го пуснеш в Роул Прей - Нови, защото историята която е създадена от първите герои е вече в разгара си и няма как да дойдат нови герои. Роул Плей - Старо е само за старите герои и действието, което се развива там е напълно отдено и няма нищо общо с новото. В новото вие разказвате различна история от предишната и в различен град. Съвпадение е че бара се казва пак така и е съвпадение за героинята на Криси. Пишете за своите герои като ги запознавате и с други. Същото като Старото но нямат нищо общо двете, освен че можете да гедате за образец 😄

Ако има нещо което не разбра, попитай, не знам дали обясних изчерпателно!

7РП и всичко за него Empty Re: РП и всичко за него Чет Авг 05, 2010 10:32 am

Smile

Smile
Художник

На мен Криси ми каза, че не е задължително да създаваш нов герой, може просто да го копираш от предишната тема. Но ако искаш може да го редактираш.

http://4fun.newstarforum.com/

8РП и всичко за него Empty Re: РП и всичко за него Чет Авг 05, 2010 1:04 pm

Администратор
Администратор

Smile написа:На мен Криси ми каза, че не е задължително да създаваш нов герой, може просто да го копираш от предишната тема. Но ако искаш може да го редактираш.

Можеш да премастиш новия герой, който си създал. Тоест в Старото са Бен, Кейт (моите) Алекс, Крис (на Вени), Сам и Марк (на Рени), и Тереза и Дерек (на Криси) всички отсанали герои играят в новото, ако си създал герой в старото и искаш да играеш го местиш в новото, ако не, просто премахваш героя (:

9РП и всичко за него Empty Re: РП и всичко за него Сря Авг 11, 2010 11:23 pm

Вени

Вени
Администратор
Администратор

Объркването което е станало го направих аз (т.е, аз съм виновна, признавам си :uhhhh: ). Просто в бързината, когато направих новия подраздел и ми беше по-лесно да копирам всичко от стария. Сега обаче ще поправя повторенията. Ще сменя заглавията на темите пуснати от мен и ще предгледам в постовете ви, ако има писано някъде нещо, което да съвпада със старото заглавие на темата и ще го редактирам. Ще сменя и снимките, които са сложени, за да се различава.

10РП и всичко за него Empty Re: РП и всичко за него Нед Авг 15, 2010 7:03 pm

Krisi

Krisi
Модератор
Модератор

JaniTo написа: (И тогава въпрос към krisi : Няма ли да се объркаме като и двете героини се казват Меган?)

JaniTo,
Грешката е моя - извинявам се.. Еднаквите имена на героините ни Наистина са съвпадение... Изобщо не забелязах, че името се повтаря. Ако искаш, мога да сменя името на моята героиня и да си редактирам постовете - не е проблем за мен и нямам против. Още веднъж се извинявам за недоразумението...

П.п: Веси, благодаря ти за бързото и навременно обяснение, което си написала вместо мен докато ме нямаше 😄 Златна си, съншайн! :suuun: :hug: :hug:

П.п2: Пиша по случилото се Сега, защото чак преди малко видях постовете и разбрах за станалото... Извинявам се И за закъснението..

11РП и всичко за него Empty Re: РП и всичко за него Сря Яну 26, 2011 10:10 pm

Вени

Вени
Администратор
Администратор

Хора, сега ми хрумна нещо, което би раздвижило до някъде РПГ-то. Дайте да забравим за вампитите, върколаците, магьосниците и така нататъка. Дайде да направим пълен обрат на всичко. Може героите ни да са полицаи, да има лоши, да има участък, затвор, пистолети, престрелки. Или пък да се преместим в бъдещето. Летящи коли, технология навсякъде, хора полу-роботи. Или пък в миналото. Барони, баронеси, принцове, принцеси... или да се заимаме с Мол... да не говоря, че и болница или адвокатска кантора може да имаме...
Е, какво мислите за идеята?

А може дори РПГ-то да се направи като цял нов раздел и всичко това да са му подраздели, но ще го направя чак след като има поне 20 играещи. Иначе няма да стане. При 3-ма пишещи... никакъв шанс! Само да правя раздели и подраздели, Криси да се забавлява излишно да прави теми и да търси картинки, едно друго, при положение, че това нещо само така ще стои и ще бъде труд хвърлен на вятъра, няма да го бъде.

12РП и всичко за него Empty Re: РП и всичко за него Чет Яну 27, 2011 11:10 pm

Dark_Red_Rose

Dark_Red_Rose
Moderator
Moderator

аз съм за миналото Усмивка) мисля че там съм най-добър Усмивка) за бъдещето.... хммм няма граница за идеите ни и нема да можем да насмогнем всеки ще има различни виждания за бъдещето...

затова залагам за миналото!

13РП и всичко за него Empty Re: РП и всичко за него Пет Юли 27, 2012 10:10 pm

Вени

Вени
Администратор
Администратор

Търся помощници с писането на книгата за РПГ-то ни. Желаещи?

14РП и всичко за него Empty Re: РП и всичко за него Съб Юли 28, 2012 8:06 pm

Dark_Red_Rose

Dark_Red_Rose
Moderator
Moderator

Честно казано съм навит. Днес Крисито ми каза Смях и да ти кажа идеята сякаш преди време я бяхме коментирали, така че брой ме вътре! Ще помагам Усмивка)

Последната промяна е направена от Dark_Red_Rose на Пон Юли 30, 2012 4:19 pm; мнението е било променяно общо 1 път

15РП и всичко за него Empty Re: РП и всичко за него Пон Юли 30, 2012 1:42 pm

Вени

Вени
Администратор
Администратор

Защо ли бях сигурна, че ти ще си първия и единствен навил се... Еми ще се захващаме скоро. Само да се улучим на линия в скайп и скоро ще пускаме по книжката ни.

Все още чакам и други. Доста хора писахме по първото РП, така че поне 3-ма...

16РП и всичко за него Empty Re: РП и всичко за него Пон Юли 30, 2012 4:20 pm

Dark_Red_Rose

Dark_Red_Rose
Moderator
Moderator

ЕйУдивителен! Никога не казвай ЕдинственУдивителен! Никога! Усмивка)

17РП и всичко за него Empty Re: РП и всичко за него Пон Юли 30, 2012 9:36 pm

bvb_baby

bvb_baby
Ентусиаст

Аз, ако нямате нищо против, също бих могла да се пробвам.

18РП и всичко за него Empty Re: РП и всичко за него Пон Юли 30, 2012 9:44 pm

Dark_Red_Rose

Dark_Red_Rose
Moderator
Moderator

Няма нищо лошо Усмивка)

19РП и всичко за него Empty Re: РП и всичко за него Вто Юли 31, 2012 10:10 am

Вени

Вени
Администратор
Администратор

Толкова много се радвам, че се съгласи още един. Благодаря ти много. Бях се отчаяла, че само с Гошето следим какво се случва из форума.

В такъв случай предлагам да започваме Слънце...

Работата се състои в това да съберем на едно постовете, които сме писали и да ги свържем по смисъл. Ще се действа внимателно, нещата ще се четат (за да се махнат правописни и пунктуационни грешки и т.н, за да си стане интересна за четене книжка), може да се добави тук там нещо и на края се очертава творческа дейност - за да завършим книгата. Ще се пуска по малко (грубо по глава), за да може който иска да чете, да не се пренатоварва с 10 поста наведнъж. Ще направя и раздел за коментари на РПГ - то.

Трябва и заглавие да измислим на книжката

Предлагам по скайп или тук на лс да си пращаме преработките.

Ето го и РПГ-то - https://ludiglavi.bulgarianforum.net/f24-forum

Sponsored content

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите