Дом, мил дом... обаче кое му е милото? Просто поредното убежище. Влизайки в постройката, се чувствам като животно, което се е скрило в дупката си от света. Толкова е пусто. Няма много мебели. Всъщност, няма почти никакви мебели. Стаите са празни. Прозорците са мръсни, а по външната страна на това жалко подобие на дом, расте брашлян, разпрострял листата си собственически, изсмуквайки и последния живот на кухата сграда.
Все пак има една интересна стая и тя е мазето. Точно като в онези психо ужаси, обитавам най-страшното възможно помещение. Както може да се очаква, е доста тъмно и не много просторно. Подът на места не е покрит с бетон и пръстта се е разпростряла почти навсякъде, изпълвайки въздуха с тежка миризма на изпарения. В средата на тази призрачна дупка има най-обикновено бюро, над което виси единична електрическа крушка, включваща се с връв. Плашещо, нали? Но обичам тази стая. В нея се намира всичко което ми е необходимо. В два шкафа, разположени в противоположнте ъгли стоят пистолет 22-ри калибър и няколко шишета с уиски, едно от които е презполовено. До бюрото се намира широка правоъгълна маса, върху която са подредени различни папки, с множество листи в себе си. Там стои цялата информация, която съм открила. А на самото бюро, се намира компютърът, който ми помага в търсенето. Всъщност, точното определение за този компютър, е че няма непостижими цели за него. Без проблеми разбива пароли на всякакви държавни учреждения и ми предоставя всичко, което пожелая. Може би твърде скъпа придобивка, но ми е нещо като партньор в разследването.
Единственото, което не съм донесла в тази къща е една стара библиотека и книгите в нея. По рафтовете й са подредени безброй книги, миришещи на мухал. Рафтовете са навсякъде около мазето. Преизпълнили са стените. Не съм разглеждала какво има в тях. Прелистих само една, в която бе писано на латински може би. Опитах се да го разчета, но заврънтулките, направени от нечия нервна ръка ми изглеждаха пълни глупости. Разбирах малко латински и ми заприличаха на заклинания. Детска игра или дело на побъркал се човек...
Нед Апр 30, 2017 6:01 pm by Tais
» Игра На Думи
Нед Яну 15, 2017 11:50 pm by mama_an_ji
» Скрабъл
Нед Яну 15, 2017 10:47 pm by mama_an_ji
» Музикална игра
Нед Яну 15, 2017 10:39 pm by mama_an_ji
» Да броим до 0
Нед Яну 15, 2017 12:32 pm by mama_an_ji
» Намислете си съществително преди да влезете
Нед Яну 15, 2017 12:28 pm by mama_an_ji
» Асоциации