Ноември 2024 | Пон | Вто | Сря | Чет | Пет | Съб | Нед |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Календар |
|
|
| Какво митологично същество си? | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Вени Администратор
Брой мнения : 1304 Дата на регистриране : 25.06.2010 Години : 31 Местожителство : Плевен
Информация за РПГ Име: Кандариамма
Земя и титла на героя: Ветелха на Луданория
Други герои: Аувреа Кал и Баел
| Заглавие: Какво митологично същество си? Съб Авг 14, 2010 10:14 pm | |
| Ето един интересен и забавен тест, но има една малка уловка... не е на български или английски, а е на руски. Все пак не е толкова лошо положението. Езиците ни не са кой знае колко далечни и е близко до ума какво би означавала някоя дума (за тези, които не учат руски език в училище). Ако пък нямате никаква представа от езика, поне един от родителите ви ще го знае, колкото да помогне малко, ако ли пък не, има онлайн речници.
Теста Онлайн речник (за всеки случай) | |
| | | Renny717 Писател
Брой мнения : 514 Дата на регистриране : 26.06.2010 Години : 31 Местожителство : В импалата
Информация за РПГ Име:
Земя и титла на героя:
Други герои:
| Заглавие: Re: Какво митологично същество си? Съб Авг 14, 2010 10:33 pm | |
| Знам малко руски, но не ми помогна кой знае колко в превода на отговора. А и речниците не ми помогнаха много. Както и да е, оказва се че съм "семаргл" - едно от най-великолепните митически създания. Прекрасен крилат вълк, повелител на природата. Мъдър, силен и благороден, той винаги вдъхвал уважение/показвал уважението си (не съм сигурна в превода) във всички хора/на всички народи по света. Пак се извинявам за превода, но явно съществото е готино :haha: | |
| | | Вени Администратор
Брой мнения : 1304 Дата на регистриране : 25.06.2010 Години : 31 Местожителство : Плевен
Информация за РПГ Име: Кандариамма
Земя и титла на героя: Ветелха на Луданория
Други герои: Аувреа Кал и Баел
| Заглавие: Re: Какво митологично същество си? Съб Авг 14, 2010 11:13 pm | |
| Аз пък думичка не отлепвам по руски, но не се затрудних кой знае колко. Доста от думите се припокриваха с българските, а и не ми беше кой знае колко трудно да се досетя за тези, които се различаваха.
Оказа се, че съм русалка. Свободно морско създание. Тя е прекрасна и тайнствена. Притежава несравнимо очарование и еротичен чар. Поздравления! - нещо подобно трябва да е преводът. Поне според моята логика и скромни познания. | |
| | | In4etoO Moderator
Брой мнения : 2 Дата на регистриране : 30.08.2010 Години : 31 Местожителство : Плевен
| Заглавие: Re: Какво митологично същество си? Пон Авг 30, 2010 2:46 pm | |
| Мантикора или Мантикор (на латински: Manticora) е легендарно митологично чудовище, описано най-напред от Ктезий, а след това и от Аристотел и Плиний Стари. То е с размер на кон, има човешка глава, лъвско тяло и опашка на змей или скорпион. Подобно е на египетския сфинкс. Покрито е с рижава козина, има три реда остри като на акула зъби и очи, налети с кръв. Гласът му е подобен на тромпет. Може да убие или поне да парализира с опашката си, на която има отровни остри шипове. Митът за това същество се заражда в Персия. Счита се, че е хищно и яде хора, затова в средновековни миниатюри и гравюри често може да се види с човешки крак или ръка между зъбите. Не е честно! Аз съм някакво диво чудовище, което яде хора :uhhhh: | |
| | | Dark_Red_Rose Moderator
Брой мнения : 1288 Дата на регистриране : 28.07.2010 Години : 33 Местожителство : Сливен
Информация за РПГ Име: Сауфе, на кратко Сю
Земя и титла на героя: Морилерия
Други герои: Хейсо, Мияе и Тиржу - елфи от обкръжението на Сю.
| | | | DeadReaper Ентусиаст
Брой мнения : 224 Дата на регистриране : 04.08.2010
Информация за РПГ Име:
Земя и титла на героя:
Други герои:
| Заглавие: Re: Какво митологично същество си? Пон Яну 17, 2011 9:16 pm | |
| Морское создание, вы легки и беззаботны. Прекрасна и таинственна, русалка обладает поистине неземным очарованием. Мои поздравления!
И от кога съм русалка xD
| |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Какво митологично същество си? | |
| |
| | | | Какво митологично същество си? | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |